INSPIRATIE

Persoonlijk Leiderschap | Natural Empowerment | BodyMind Intelligence

Leer hoe je zenuwstelsel de fysieke bron is van kracht, vreugde en verbinding.

Blogs

Kopvoeter

“Is werken met je autonome zenuwstelsel iets anders dan het creëren van een goede mindset?”

Wat een toffe vraag! Ze is mindsetcoach en geïnteresseerd in de opleiding tot Embodiment Coach.

“Jazeker. Waar we met onze mindset vooral mentaal bezig zijn, werken we via het autonome zenuwstelsel met het hele systeem van een cliënt. Niet alleen met het denken. Ook de emoties, de fysieke sensaties én het handelen nemen we daarin mee…”

Ravioli

“Hoe heten die lekkere Italiaanse kussentjes ook al weer, die met groente erin of kaas?” Vragend kijk ik rond.

Stilte. Beduusd kijken drie paar ogen mij aan. “Wacht even, éven een breintwist maken”, zegt de student tegenover mij. “Italiaanse kussentjes?!” Vragend kijkt ze naar haar collega-studenten of zij wél begrijpen wat ik bedoel.

Triggersignalen

“Dominique je zei aan het begin van je theatermiddag iets over een droge mond en je ortho-nog-wat; waar ging dat over?”

Via het scherm kijkt ze me vragend aan. Zojuist zijn we begonnen met haar theatercall, een extra cadeautje voor de deelnemers aan mijn theatermiddag die een vraag hebben over het autonome zenuwstelsel in hun eigen leven.

Ik grinnik.

Spelen, leren en verbinden: welkom in je chillzone!

Music your system

Heb jij lijstjes op Spotify met muziek waar je vrolijk van wordt of juist weer rustig? Dan ben je bezig met het reguleren van je autonome zenuwstelsel.

Muziek zet niet alleen onze spieren in beweging maar ook ons brein: het prikkelt de delen van je brein die emoties verwerken. Via je hormoonspiegel heeft deze prikkeling weer effect op je autonome zenuwstelsel.

Wil je meer weten over wat muziek kan doen voor jouw autonome zenuwstelsel?

Podcast

Het Autonomy Lab – een podcast voor en door autonome denkers: hoe vinden en houden zij hun eigen koers? En hoe gaan zij om met triggers, twijfels en tegenkrachten?

In deze podcast interview ik pioniers, eigenwijzers en andere kop-boven-het-maaiveld-uitstekers met een autonome visie en aanpak. Jong, oud en iedereen daartussenin.