INSPIRATIE

Persoonlijk Leiderschap | Natural Empowerment | BodyMind Intelligence

Leer hoe je zenuwstelsel de fysieke bron is van kracht, vreugde en verbinding.

Blogs

Ik moet hier wat mee

“Ik houd er niet van om alleen te zijn. Dan word ik lamlendig. En down. Krijg ik niks meer uit mijn vingers. Ben ik een hele zaterdag alleen maar aan het Netflixen.” (..) “Ik doe het niet zo goed op stilte.”

Zevenentwintig is ze. Van buiten een vrolijke lachebek en altijd in voor een feestje. Van binnen lastige emoties waar ze met een grote boog omheen loopt. En dus is haar agenda altijd vol. En komt ze niet aan rust toe.

Dappere dodo

“Ik ben bang Dominique”. Drie dagen geleden ging haar jaarlijkse controle anders dan verwacht. En nu is het twee -lange- weken wachten op de uitslag. Te lang voor haar, dus belde ze gisteren voor een consult. Ze kijkt me aan en meteen weer opzij. “Dit is moeilijk. Deze angst zo voelen. Dit is echt andere koek dan mijn boosheid voelen. Of mijn ongeduld.”

Ik knik. “Zeker weten. Angst is voor het autonome zenuwstelsel één van de moeilijkste emoties die er is omdat het direct over overleven gaat.”

Superman

“Het exitgesprek bij mijn vorige werkgever is drie jaar geleden en nog steeds raak ik van slag wanneer ik erover praat. Terwijl ik een prima baan heb nu. Drie weken geleden had ik afgesproken met een oud-collega van mijn vorige werk. Sindsdien slaap ik slecht. Afgelopen week had ik een paniekaanval. Even hè, die had ik al drie jaar niet meer gehad!”

Spelen, leren en verbinden: welkom in je chillzone!

Music your system

Heb jij lijstjes op Spotify met muziek waar je vrolijk van wordt of juist weer rustig? Dan ben je bezig met het reguleren van je autonome zenuwstelsel.

Muziek zet niet alleen onze spieren in beweging maar ook ons brein: het prikkelt de delen van je brein die emoties verwerken. Via je hormoonspiegel heeft deze prikkeling weer effect op je autonome zenuwstelsel.

Wil je meer weten over wat muziek kan doen voor jouw autonome zenuwstelsel?

InspiratieTafel

“Ik droom van een tafel waaraan heldere, bevlogen mensen in dialoog zijn over thema’s die spreken van individuele en maatschappelijke mogelijkheden. De sfeer is ontspannen en tegelijkertijd gevuld met een elektriserende energie. De collectieve geest van de groep beweegt zich enthousiast en vrij onderzoekend van het ene inzicht naar het andere. Ieder aanwezig verheugt zich in het creatieve scheppende krachtenveld dat ontstaat.”