INSPIRATIE

Persoonlijk Leiderschap | Natural Empowerment | BodyMind Intelligence

Leer hoe je zenuwstelsel de fysieke bron is van kracht, vreugde en verbinding.

Blogs

Kanonnen

“Waarom kan ik soms zo kwaad worden terwijl ik eigenlijk verdrietig ben?” Een vraag van een coachee afgelopen week.

Mijn antwoord:

“Op het moment dat we een intense emotie ervaren worden onze emotionele hersenen geactiveerd. Om precies te zijn de amygdalae: twee hersengebiedjes diep in ons brein. Hier ongeveer.” Ik wijs naar een gebied net boven mijn hersenstam.

Zou moeten

Ik zou eigenlijk een poetsronde moeten doen, een verslag moeten schrijven, mijn zieke vriendin moeten bellen. Of nee wacht, het bos in. Daar ben ik deze week nog niet geweest.

Zondagochtend elf uur. Ik zit in de tuin. Lekker herfstzonnetje dit. Zacht briesje erbij. ‘Ik moet eigenlijk…’ Zucht. Hijs ik mezelf overeind of niet?

Embodiment Coaching: the making of

“Jarenlang was ik een kopvoeter. Je weet wel: een slim hoofd met ergens daar beneden twee voeten, er zat niets tussen. Althans, niet dat ik voelde.”

Zo begon ik gisteren mijn antwoord op de vraag ‘waarom heb jij Embodiment Coaching ontwikkeld?’

Een slim hoofd met ergens daar beneden twee voeten. Dit kwam mij wel goed uit…

Spelen, leren en verbinden: welkom in je chillzone!

Music your system

Heb jij lijstjes op Spotify met muziek waar je vrolijk van wordt of juist weer rustig? Dan ben je bezig met het reguleren van je autonome zenuwstelsel.

Muziek zet niet alleen onze spieren in beweging maar ook ons brein: het prikkelt de delen van je brein die emoties verwerken. Via je hormoonspiegel heeft deze prikkeling weer effect op je autonome zenuwstelsel.

Wil je meer weten over wat muziek kan doen voor jouw autonome zenuwstelsel?

Podcast

Het Autonomy Lab – een podcast voor en door autonome denkers: hoe vinden en houden zij hun eigen koers? En hoe gaan zij om met triggers, twijfels en tegenkrachten?

In deze podcast interview ik pioniers, eigenwijzers en andere kop-boven-het-maaiveld-uitstekers met een autonome visie en aanpak. Jong, oud en iedereen daartussenin.