Het autonome zenuwstelsel: de missing link tussen weten en doen
Terug

Iedere dag de wekker een uur eerder zetten om te mediteren. Het zoveelste slimme doe-het-beter boek lezen. Weer een gesprek met vrienden of met jezelf, over oorzaak en gevolg van (inderdaad vooral) obstakels in je leven. Waarom doen we dit?

De top drie redenen die coachees en cursisten me -na wat doorvragen- vertellen, is deze:

  1. Voor een rustiger hoofd,
  2. Voor een blijer hart,
  3. Om beter te kunnen slapen.

Een stiller hoofd, een beter humeur, ‘s ochtends uitgerust wakker worden. Niet alleen in het weekend of in je vakantie maar ook tijdens je werkweek. “Als dat eens zou kunnen” is vaak de eerste reactie, samen met een scheve grijns of zucht.

Ja, ontdekte ik, dat kan! Door inzicht te krijgen in je autonome zenuwstelsel, de subtiele signalen in je lijf. Door te ontdekken hoe je biologische systeem gevoelig is voor en omgaat met signalen van veilig en onveilig. Door uit te vinden hoe jouw systeem fluïde heen en weer beweegt tussen verbinden en verdedigen en hoe dit gepaard gaat met emoties en gedachten die even bekend als onverwacht en random kunnen zijn.

Dit is geen zoveelste trucje of methode en zeker geen quick fix: het is een levensstijl van binnenuit. Ik heb het Natural Empowerment en BodyMind Intelligence genoemd, omdat in mijn visie deze begrippen de kern vormen van persoonlijk leiderschap.

Op 27 februari a.s. start ik een nieuwe cursus Persoonlijk Leiderschap en Natural Empowerment. Omdat ik het leuk vind erover te vertellen en je graag help ontdekken hoe jouw systeem werkt. We werken in een kleine groep, het aantal plaatsen is beperkt.

Wil je meer weten? Je bent van harte welkom!