Ken je dat?

Terug

Ken je dat?

Dat je als ondernemer een (mini)mijlpaal aan ziet komen? Zoals de eerste tienduizend euro omzet, de bijna-vijftigste factuur die je verstuurt of de zesennegentigste “jaa, bijna honderd!” keer dat je YouTube filmpje wordt bekeken?

En dat je dan -omdat je graag voor jezelf een feestje bouwt én van voorpret houdt- een herhaalherinnering in je agenda zet zodat je dat moment suprême bewust gaat meemaken?

Afgelopen weken zag ik zo’n mijlpaal aankomen. De luisterteller van het AutonomyLab ging gestaag omhoog: 867… 921… 954. Hier was een blije grijns:

“Tof! Nog even en het zijn er duizend!”

Tijd voor zo’n herinnering. ‘Per week een tellercheck, moet goed gaan’.

En dat doet het. De teller tikt rustig door: 954… 971…989. “Ho wacht eens, nu komt het wel heel dichtbij. Bijstellen die herinnering.”

Dus wip ik iedere ochtend even binnen op mijn podcastplatform, 989… 993… 996.

Had ik al gezegd dat ik van voorpret houd?

En dan gebeurt het. Druk met van-alles-anders-leuks gaat de checkmelding twee dagen ongezien voorbij. En geeft mijn onderbewuste dinsdagochtend om half zeven haar eigen alarmmelding.

“Nee hè!” Ik spring mijn bed uit, pak mijn laptop en klap hem open: 1001.

“Really?! Duizend-en-één?! Kak, nou heb ik ‘t gemist!”

Terwijl mijn gezicht chagrijnig naar buiten kijkt (het is ook nog eens vroeg hè) merk ik dat het rond mijn hart warm is. Tussen mijn schouderbladen ook. En terwijl ik dit besef, ontspannen mijn lippen en krullen mijn mondhoeken omhoog.

Nu lach ik hardop. Mijn systeem doet niet mee aan mijn ‘gemiste kans’ drempel, het is gewoon blij. Duizend-en-één keer is het AutonomyLab beluisterd. In veertien maanden tijd. Hoe tof is dat!

En die extra één? Dat is gewoon het startsein van een nieuw seizoen vol podcastmoois. Veel leuker dan drie lege nullen. En meteen ook een goed moment om mijn gasten nog eens te bedanken.

Dank je wel Bart Heeling, Ans Tros, Jens van der Duim, Yentl Klabbers en Michelle van Gool voor jullie tijd, openhartigheid en toffe antwoorden. Van ieder gesprek heb ik geleerd en genoten.

En natuurlijk is dit ook een tof moment voor een shout out naar co-trainer en digibabe Madelon Backelandt. Zonder haar editinghulp was de luisterkwaliteit van deze podcast een stuk minder geweest.

En… deze eerste nieuwe één vertelt meer: we gaan door!

Voor seizoen 2024 heb ik alweer een paar toffe gasten op het oog. Autonome denkers en doeners waarvan ik benieuwd ben hoe zíj omgaan met triggers, twijfels en tegenslagen.

Heb je tot hier gelezen en denk je “Hé wacht eens, heb ik alle afleveringen al beluisterd”? Of herinner je je nog dat ene toffe interview maar-met-wie-was-het-ook-alweer?

Scroll dan eens door de afleveringen. Het zijn er inmiddels tien.